In viteză


O ora obisnuita. La scoala. O ora de fizica  despre viteza. Nu ma asteptam la ceva deosebit. Si totusi datorita acelei ore voi scrie ceea ce urmeaza.

T-ai intrebat vreodata , de exemplu, care este viteza cu care cade ploaia ? Poate ca intr-o continua miscare si agitatie nu ne mai pasa de lucruri  atat  de marunte. Atunci am aflat cateva  “lucruri marunte” … si in special viteza lor. Sa  dau cateva exepmle : viteza ploii este de 8m/s , cea  a sangelui de 0,3 m/s , randunica poate zbura cu o viteza de pana la 160km/h.

Poate ca nu stiai despre cele de mai sus, dar despre urmatoarele doua , sigur ai auzit! Lumina are o viteza de300 000km/h. Si sunetul  “calatoreste ” cu o viteza de 331,5km/h.

Pai… am si eu o intrebare atunci… Daca viteza sunetului este de 331,5km/h si distanta de la pamant la cer este mult mai mare de 331,5km ..asta inseamna ca o rugaciune ajunge la Dumnezeu in cateva ore…poate zile???

Cu siguranta ca nu! El este mereu langa noi sa ne asculte chiar atunci cand avem nevoie.

  • “Daca se va ruga il voi asculta din ceruri!” 2 Cronici 7:14

Si pentru toti cei carora le place cantecul “Fir de iarba ” am aflat si ca un fir de iarba creste cu viteza de 10 la puterea -7 m/s 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s