Mulțumim, diriga’ !


Încă ne aducem aminte, de parcă s-ar fi întâmplat astăzi, de prima zi de liceu, de prima săptămână, de prima lună…. Apoi zilele şi-au pierdul şirul devorate de timpul prea lacom. Încă ne răsună în minte prea-cunoscuta vorbă “Nici n’o să vă daţi seama când va trece liceul”.  Atunci, ne dădeam ochii peste cap, acum am vrea să fie atunci. Atunci voiam să treacă timpul, acum am vrea să-l preţuim mai mult. Să învăţăm mai mult… să ne jucăm mai mult… să iubim mai mult. Parcă prea repede a trecut totul… parcă prea puţin am fost liceeni….

Dar astăzi, acum, am vrea să vă vorbim despre altceva… am vrea să vă povestim despre cineva atât de special din vieţile noastre.  Este vorba despre cea care ne-a ajutat să nu ne  simţim ai nimănui aici. Despre cea pe care o numim diriga’. Poate că gândurile noastre ameţite de atâta nostalgie se vor mai încurca, dar bănuiesc că e normal, nu?

Micuţă şi delicată, de multe ori confundată cu unul dintre noi sau pur şi simplu trecută cu vederea…. așa e diriga’ noastră. Însă tot ea e cea care împrăștie în juru-i din izvorul imens de dragoste ce sălăsluiește în ea. În sufletu’i mare ne-a făcut și nouă loc. Și nu a fost ușor pentru că,  poate  uneori am intrat cu bocancii murdari… Îi spunem acum că ne pare rău… Întocmai ca o floare ce-și primește albinele să culeagă polenul, așa și diriga’ noastră dragă ne-a strâns și mai aproape. Ne-a atras mirosul unui suflet curat.

Paharul mulțumirii este plin. Și se revarsă în șuvoaie. Sunt atâtea lucruri pentru care vrem să vă muțumim. Mulţumim, diriga pentru multele momente în care ne-ați iubit. Ne-ați iubit chiar dacă, în copilăria noastră, care nu ne-a părăsit de tot, v-am scos atâtea fire albe. Mulţumim pentru că aţi crezut în noi, chiar şi atunci când ați rămas singura care făcea asta. Probabil fiecare persoană are nevoie de cineva care să creadă în ea, aparent absurd şi în ciuda a tot. Vă mulţumim acum, pentru toate dăţile în care, cu multă blândeţe ne-aţi dojenit şi ne-aţi arătat unde greşim. Mulţumim pentru excursii. Pentru că acolo s-au legat ca niciodată prieteniile, acolo am învăţat să fim o familie, să dăruim, să apreciem lucrurile mici, să ne încredem în Tatăl,  să începem schimbarea cu noi… Unele lucruri se uită. Dar altele nu. Așa sunt amintirile minunate de  la Amnași, de la Bușteni, de la Câmpina, de la Comana și mai ales de la Timișoara, momente cărora nu le putem găsi un preț, pentru că ar fi prea mic. Vom tânji după ieşirile în parc, după multele poze şi după duminicile cu iz de salată de fructe.

Iar când ne vom izbi de greutățile vieții, vom alerga în colțul nostru și vom deschide cufărul ticsit cu amintiri frumoase. Ne va străfulgera în minte cea mai mare lege a fizicii. Aceea că Iubirea Cedată este întotdeauna egală cu Iubirea Primită. O lege confirmată de nenumărate ori în clasa ce vă mulțumește astăzi. Apoi vom da peste Jurnalul Clasei și ne vor năpădi alte amintiri. Amintiri despre o fărâmă de om plină de entuziasm, care ne-a făcut zilele mai frumoase. Despre momentele cand găseam înțelegere, când căutam acceptare, când nu găseam soluții și când totul avea o rezolvare dacă apelam la diriga’.

Acum, la sfârşitul unui drum şi la începutul altuia, am vrea să ştiţi cât vă iubim..cât de recunoscători vă suntem, dar cel mai mult am vrea să ştiţi cât de tare ne veţi lipsi.

Unii oameni se intersectează cu viețile noastre și ne părăsesc prea repede.
Alții însă ne mișcă sufletele. Iar alții fac ca cerul să fie mai frumos și mai senin.
Sunt oamenii cu care ne petrecem o parte din viață. Care lasă o amprentă în noi.
Și nu vom mai fi niciodată la fel. Vă mulțumim pentru că ați lăsat amprenta dumneavoastră caldă în inimile noastre tinere. Vă mulțumim pentru tot, diriga!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s