Cu ce am rămas din cartea asta #DepărtăriPeBicicletă


O carte de aventură se citește – și atât. Dar cartea asta nu m-a lăsat doar să o citesc. A trebuit să iau creionul și să subliniez. Știu că nu-i frumos să faci așa, dar nu m-am putut abține.

Mai jos, găsești 3 citate – 3 lecții – 3 motive să vrei mai mult de la viață.

  1. “În plus, oricine ne întreba care ne e destinația, primea același răspuns, din toată inima: “Chamonix, Franța!” Și iată că, în a 16-a zi de călătorie, ajungem să ne vedem visul cu ochii. Brusc, ca printr-o magie din copilărie, tot greul ni se șterge din amintire – ploi, frig, durere – și nu ne mai rămâne decât clipa aceasta, cu unicitatea momentului de față. Pentru astfel de experiențe e făcută viața – atunci când știi că ai luptat pentru ceea ce ți-ai dorit, câștigi ceva ce nimeni nu îți mai poate fura.”
  2. “Pentru că exact așa sună șoaptele descurajante pe care ți le spui: ca niște demoni care vor să te îndepărteze de scopul final. Par ființe externe, independente de propria voință, cu care te-ai lupta în zadar. Dar de fapt, tot tu lupți în ambele tabere. Și ca să învingi, nu ai altceva de făcut decât să mergi înainte. E ca pe drumul vieții: când nu știi ce să faci, continuă. Căci, într-un final, o să treacă. Și o să te feliciți pentru că nu ai renunțat. Dar dacă incertitudinea și durerea rămân, schimbă macazul. Mai bine să o iei de la capăt pe o cale posibil bună, decât să continui pe una care știi sigur că e greșită.”
  3. “E surprinzător cum reușim, ca oameni, să ne dorim mereu ceea ce nu avem. Nu realizăm că, procedând astfel, ne privăm de un timp important al vieții. Pentru că nu contează numai să ajungi într-un loc, ci important e și cum o faci. În plus, mai mult ne găsim pe drumuri, decât la destinații, așa că de ce să ne pierdem traiul așteptând? Mai bine am învăța să privim în jur și să ne bucurăm!”

Află toată povestea, toate lecțiile și toată aventura din cartea “Munte, Vremuri, Depărtări” – Bogdan Matei.

Pagina oficială a cărții: bogdanmatei.ro/departari

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s